Ting at vide om livsforsikringsselskaber

By | august 25, 2022

Livsforsikringsselskabers politikker har ofte kontantværdier, der kan lånes til en lav rente. Lånebeløbet trækkes fra kravchecken, når policen overdrages. Kontantværdien er også tilgængelig til at betale for ubesvarede præmier, selvom manglende præmier hurtigt kan udtømme den. Nogle forsikringsselskaber vil dog genindføre en annulleret politik efter tre år. Det betyder, at modtageren kan anmode om et engangsbeløb. Men der er nogle ting, du skal vide, før du foretager dit køb.

En vigtig ting at vide om livsforsikringsselskaber er deres økonomiske rating. AM Best vil for eksempel give et livsforsikringsselskab en samlet score. En højere rating angiver en virksomheds finansielle stabilitet. Hvis virksomheden har en lav kreditvurdering, er det usandsynligt, at den udbetaler dødsydelsen. Du kan vælge et firma baseret på dets kreditvurdering, som ofte er angivet på dets hjemmeside. Du kan også tjekke vurderingen på forsikringsselskabets hjemmeside.

Før du vælger et livsforsikringsselskab, skal du sørge for at undersøge virksomheden grundigt. Se efter en A eller bedre finansiel stabilitet rating. Dette viser, at virksomheden er i stand til at imødekomme høje kravudbetalinger. Derudover skal du overveje politiktyper og udtryk, såsom hele livet eller universelt. Du kan også sammenligne priser mellem virksomheder for at finde den bedste til dine behov. Hvis du ikke finder en, der opfylder dine kriterier, kan du altid vælge en uafhængig mægler eller ikke-bestilt agent.

Når du køber en livsforsikring, skal du overveje, hvem der vil drage fordel af dødsydelsen. Et barn eller en ældre borger har sandsynligvis ikke en betydelig indkomst, men begravelses- og begravelsesudgifter vil være vigtige. Hvis dit barn er ungt, kan en moderat størrelse politik beskytte deres fremtidige forsikringsevne. Den maksimale dækning for et barn er dog 25% af forældrenes egen politik. Derfor bør du sørge for, at politikken er tilstrækkelig til deres behov.

Mens en dødsydelse udbetales til modtageren i tilfælde af den forsikredes død, er der mange andre måder at generere pensionsindkomst på. For eksempel kan politikker med kontantværdier eller investeringskomponenter være gavnlige for pensionsfinansiering, hvis du har opbrugt alle skattebegunstigede konti. En anden måde at finansiere pensionering på er gennem en pensionsmaksimeringsstrategi. Dødsydelsen er skattefri, når den udbetales, men det er ikke altid tilfældet.

Forbrugertilfredshed er en anden overvejelse, når du vælger et forsikringsselskab. Se efter kundeanmeldelser og vurderinger for at afgøre, hvilke livsforsikringsselskaber der er bedst til jobbet. Hvis en virksomhed er en smerte at arbejde med, kan du læse de klager, der er indgivet mod dem af forbrugere i den stat, hvor du bor. På samme måde kan du finde ud af, hvor mange forbrugere der har klaget over forsikringsselskabet på National Association of Insurance Commissioners hjemmeside. Virksomheden, der scorer højt i NAIC’s forbrugertilfredshedsundersøgelse, er mere end sandsynligt let at arbejde med og leverer service af høj kvalitet.

Allerede eksisterende forhold kan påvirke det beløb, en person kan kræve. Nogle forsikringsselskaber nægter dækning for visse betingelser, mens andre opkræver meget høje satser for sådanne mennesker. Hver politik er dog forskellig. Læs dokumenterne omhyggeligt for at finde ud af, hvilke risici der vil blive dækket, samt udbetalingsbeløbene. Hvis du er bekymret for, at en allerede eksisterende tilstand forhindrer dig i at få dækning, skal du sørge for at diskutere dette med din forsikringsagent.